Založ si blog

Ako liečiť vyrážky.

Tento najčastejší kožný problém sa nemusí nutne týkať len mladých ľudí / tínedžerov. Vyrážky sa totiž objavujú čoraz viac ako problém aj staršej vekovej generácie.  A dôvodov je hneď niekoľko.

 

Príčiny vzniku vyrážok:

To, že máte celú tvár, ruky alebo nohy pokryté pupákmi môže mať viacero príčin a teda je nutné odhaliť tú správnu až potom je možné vybrať vhodný druh liečby. Nie je potrebné sa uchyľovať k liečbe pomocou chémie . Častokrát je príčina vzniku akné  niečo úplne jednoduché a možno len malinkou zmenou ako je zmena vášho jedálnička ušetríte veľa peňazí, ktoré by ste inak minuli na lieky alebo nedajbože liečbu laserom.

Zlá strava – Konzumujete sladkosti alebo mastné jedlá? Okamžite ich z jedálnička vyškrtnite ! Mastné jedlá a sladkosti (hlavne sladké nápoje) podporujú vznik kožných ochorení a celkovo len zbytočne zaťažujú organizmus . Tak si miesto sladkosti doprajte napríkad jablko alebo banán , to vám pomôže potačiť chuť na sladké určite zaručene !

Málo pohybu –  Častokrát stojí za vznikom vyrážok práve nedostatočný pohyb .  Pýtate sa ako? Ľudia, ktorý pravidelne športujú majú zrýchlený metabolizmus a telo sa tak ľahšie zbavuje toxínov a tým pádom sa neúpchávajú póry. Najlepšie je začať s aktivitou ako je beh alebo bicyklovanie . Plávanie sa veľmi nedoporučuje zvlášť ak trpíte tažšou formou akné môže byť chlór problém.

akne

Ako vyrážky efektívne liečiť ?

Či už máte vyrážky na rukách alebo na tvári dajte prednosť prírodnej liečbe bez chémie . Je mnoho receptov „starých materí“ , ktoré prežili generácie a mnoho  z ních je efektívnych . Aj keď je potrebné si uvedomiť, že najskôr je potrebné poznať príčinu a na každeho zaberá niečo iné. Tu je pár rýchlych tipov ako na to:

  • Citrón – Šťavu z citróna vytlačte do pohára a potrite poškodené miesta. Dajte si však pozor kyselina citrónová častokrát pôsobí až príliš agresívne a teda je lepšie spraviť roztok a do už vytlačeného citrónu pridajte vodu.
  • Aloe Vera – Staré známe protizápalové liečivo už dôb dávno minulých . Aloe Vera má protizápalové účinky a hojivý efekt . TIP: Použite aloe vera spolu s citrónom a vodou  .
  • Voda – Nezabúdjate na pitný režim . Vyrážky vznikajú často kvôli toxikácií organizmu. Nič nevyplaví z organizmu viac škodlivín ako pravá a čístá H20.
  • Vitamíny C , A , B – Dbajte na dostatok týchto dvoch vitamínov . Práve oni ovplyvňujú schopnosť regenerácie pokožky . Jedzte stravu obsahujúcu hlavne tieto prvky
  • Aspirín – Rozmixujte aspirín vo vode  tak aby mal roztok hustú formu. Jedna či dve tabletky su postačujúce . Ďalej aplikujte na poškodenú časť kože . Odporúčam vatové tyčinky a aplikovať na každú vyrážku zvláš s precíznosťou.
  • Zubná pasta – Tu taktiež opatrne . Ak je ochorenie vo vážnejšej forme a nejedná sa len o  „pár pupákov“ môže  byť zubná pasta nebezpečná avšak látka „oxid kremičitý“ dokonale vysuší akné a zbaví pokožku nadbytočného potu.
  • Harmančekový mix – Harmanček alebo tiež nazývaný rumanček rozmixujte spolu s medom , ktorý tiež do istej mieri podporuje regeneráciu kože a takto domácky vyrobenú masku aplikujte na postihnuté miesta. Vhodné je zmiešať spolu s ovsenými vločkami
Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

akneliecitel

Liečba akné

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 5603x
Priemerná čítanosť článkov: 5603x

Autor blogu

Kategórie

Archív